Behandlinger

Tatoveringsfjerning

Quanta systems har en av de mest avanserte Q-Switched laserene på markedet. Den har en unik evne til å fjerne alle typer tatoveringer, selv de med farger.

Det finnes i prinsippet fem ulike tatoveringer

 1. Profesjonelt påførte
 2. Amatørpåførte
 3. Kosmetiske (eyeliner, lipliner mm)
 4. Traumatiske (etter trafikkuhell, skyteulykker mm)
 5. Medisinske (oppmerking av strålefelt).

Typen tatovering bestemmer i stor grad om, og ved hvor mange behandlinger en tatovering kan fjernes:

 1. Profesjonelle ligger dypest og krever vanligvis mange behandlinger (5-10)
 2. Amatørtatoveringer krever minimum 4-5 behandlinger.
 3. Kosmetiske: 3-8 behandlinger, men blir av og til (forbigående) helt mørke dersom man forsøker å behandle
 4. Traumatiske: 6-8 behandlinger
 5. Medisinske: 6-8 behandlinger. Tallene må sees som gjennomsnitt, og av og til får man ikke så god effekt som ønsket.

Det bør gå 6 uker mellom hver behandling. Mer spesifikt kan man si at antall behandlinger avhenger av typen blekk som er brukt, og hvor dypt blekket ligger i huden. Jo eldre tatoveringen er, desto lettere er den vanligvis å fjerne.

Hvilke farger kan laseren fjerne?
Mørkt (blått, svart) og rødt blekk er lettest å fjerne. Oransje og rosa forsvinner vanligvis også. Grønt og gult blekk er vanskeligst å fjerne, og gjentatte behandlinger må til for å få betydelig bleking.

Hvordan fjernes tatoveringen?
Laseren fjerner tatoveringer ved hjelp av lysenergi. Laser er et verktøy som er laget for å produsere én eller flere spesifikke bølgelengder med lys. Tatoveringsblekk fjernes ved å bruke en spesifikk bølgelengde på lyset, som trenger inn i huden og absorberes av blekket. Lyset som sendes inn blir absorbert så hurtig av blekket at det brytes ned i mikropartikler. Disse mikropartiklene av blekk fjernes deretter av kroppens naturlige filtreringssystemer.

Vil tatoveringen bli helt borte?
I de fleste tilfeller, ja. En forsvinningsgrad på mer enn 95% kan oppnås. Uansett er det viktig å være klar over at det er svært mange forskjellige typer blekk som blir brukt rundt om i verden i dag, og det finnes ingen reguleringer på dette. Når vi som skal fjerne tatoveringen ikke vet hva slags blekk som ble brukt eller hvor dypt blekket ble påført, er det umulig for oss å garantere graden av forsvinning eller si noe bestemt om antall behandlinger av en gitt tatovering.

Er behandlingen smertefull?
Laseren støter lys i svært korte pulser. Når den energirike pulsen treffer huden, kan det sammenlignes med et snapp fra en tynn gummistrikk. Majoriteten av pasienter som tar denne behandlingen trenger ikke anestesi; dette er avhengig av tatoveringens størrelse og plassering. Anestesikrem er tilgjengelig ved behov, som påsmøres 1 før behandlingen. Noen ganger benyttes også lokalbedøvelse med injeksjon. Kjølemaskin benyttes alltid.

Hva er fordelen med å fjerne tatovering med pigment/tatoveringslasere fremfor andre metoder?
Ved bruk av kirurgi, blir det alltid et operasjonsarr, ved overflatelaser (CO2 eller Erbium) eller hudsliping blir det alltid et hvitt arr, noen ganger med ekstra fortykkelse (hypertrofi/keloid). Fordi tatoveringslaserlyset først og fremst absorberes selektivt i fargestoffet, rammes bare pigmentet i tatoveringen med minst mulig skade på øvrige strukturer.

Hvordan ser huden ut etter laserbehandlingen?
Den øverste delen av huden blir vanligvis forbigående grå/ hvit og det blir en forbigående lokal hevelse/fortykkelse i huden. Av og til kan det komme en punktvis bloduttredelse nesten umiddelbart.

De nærmeste 2-6 dagene er det behandlete område rødt og litt hovent. Det bli vanligvis ikke blemme/sårdannelse. Evt bloduttredelse går raskt tilbake. (Ved blemme eller sårdannelse, benyttes en antiseptisk krem som Brulidin eller Bacimycin.) 

Man kan delta i alle vanlige aktiviteter, dusje osv. Evt kan man dekke området med en liten bandasje eller Duoderm 1 ukes tid. Man bør unngå å skrubbe huden i det aktuelle området. Det anbefales å unngå soling eller solarium i behandlingsperioden. Blir det skorpedannelse på det behandlede området, er det viktig å ikke plukke eller klø for å forhindre arr.

Bivirkninger:
Bortsett fra det som er nevnt over, vil man ikke merke så mye. Imidlertid kan det bli en pigmentforandring ved at huden blir blekere en kortere eller lenger periode i forbindelse med og etter behandlingen. Dette er nesten alltid forbigående. Svært sjelden kan det forekomme en veldig lett arrdannelse med fortykkelse av huden.

Å fjerne en tatovering med minst mulig merke kan være en lang prosess. Det er viktig å være tålmodig og følge opp behandlingen på riktig måte, dersom du ønsker best mulig resultat. Man kan aldri garantere at en tatovering forsvinner fullstendig

Behandling med Alexandrite/ND:YAG

Vi har den nyeste laseren til Quanta systems. Ingen andre laserteknologier kan måle seg med Alexandrite og ND:YAG per dags dato når det gjelder varig hårreduksjon. Dette innebærer at man ofte trenger færre behandlinger enn ved andre lasertyper.

Hvordan foregår behandlingen?
Hårene fjernes ved at laserstrålen varmer opp fargepigmentet i håret, dermed ødelegges hårroten. Hårfjerning med Alexandrite/ND:YAG laser egner seg bare til brune eller sorte hår. Lyse, røde eller grå hår kan ikke fjernes med laser. Alexandrite er best på lys hud, mens ND:YAG er best for mørkere hudtyper.

Laseren føres over det området hvor hårene skal fjernes, mens den sender ut bølger av laserlys. Flere hår blir behandlet i hvert laserskudd, noe som gjør behandlingen rask og effektiv. Laseren har et innebygget kjølesystem som reduserer ubehag.

Hårvekst
Hårvekst påvirkes av flere faktorer, som alder, vitaminer, mineraler, hormoner, visse typer medisiner og arveanlegg. Videre påvirkes hårvekst av hårets syklus (hår er i aktiv faste og i hvile). Siden håret har ulike faser er det umulig å fjerne alt på en behandling.

Behandling tas hver 6-10 uke til ønsket resultat.

Før behandling og eventuelle bivirkninger
All form for laserbehandling kan i sjeldne tilfeller gi en lettere brenning av huden. Det er derfor viktig å unngå sol/solarium på området 4 uker før og 4 uker etter behandling. Selvbruning skal heller ikke benyttes på området en uke før behandling. Er huden brunere enn den opprinnelige fargen på huden kan laserstrålen tiltrekkes av fargepigmentet i huden og gi forbrenning av huden. Dette kan føre til økt pigmentering eller avpigmentering av området.

Hårene skal ikke vokses/nappes/epileres 4 uker før behandling, men de kan barberes helt frem til dagen før behandling.

Unngå kremer/peelinger som irriterer huden en uke før behandling.

Hvem behandles ikke

 • Pasienter som skal behandles med laser, kan ikke bruke følgende medikamenter: tetracycliner (antibiotika) og isotretinoin.
 • Gravide/ammende
 • Personer under 18 år.

Sklerosering

Sprengte blodkar (teleangiektasier) kan i prinsippet oppstå hvor som helst på kroppen, men er mest vanlig i ansiktet og på bena. De kan av mange oppleves som skjemmende.

På bena kan arvelig disposisjon, hormonelle endringer som f.eks svangerskap gjøre at man får disse synlige blodkarene.

Hva er sklerosering?
Sklerosering innebærer behandling av eksisterende sprengte blodårer. Den forebygger ikke dannelse av nye. 80% av pasienter har meget gode resultater. 10% har moderat resultat, mens 10% har liten effekt eller utvikler nye blodårer på det behandlede stedet.

Et legemiddel injiseres i små mengder med en tynn nål inn i åren. Stoffet er vevsirriterende og forårsaker gradvis innsnevring og lukking av åren. For optimalt resultat bør du bruke støttestrømper de første dagene etter behandling (støttestrømpe klasse 1)

Bivirkninger:
Blå-brune merker på injeksjonstedet kan forekomme og tilhelingen forsinkes ved soling av det behandlede området. Noe kløe og svie kan forekomme i en periode, men går som regel raskt over. Ømhet er vanlig. Noen får også forbigående pigmentflekker/forandringer i det behandlede området. Alvorlige bivirkninger er svært sjeldne.

Behandlingen varer i cirka 30 minutter, og det kan være nødvendig med flere behandlinger.

Private sykepleietjenester

Klinikken tilbyr private sykepleiertjenester og hjemmesykepleie.
Sykepleier kan utføre sårskift, stomistell/veiledning, fjerning av sting/agraffer, personlig hygiene (morgenstell, kveldstell, dusj, hårvask) injeksjoner av faste medisiner som f.eks B-12, legging av dosett, uthenting av medisiner på apotek, kostholdsveiledning og generelt tilsyn ved behov.

Ta kontakt på telefon eller mail for en kostnadsfri og uforpliktende samtale. Du kan enten komme hit til klinikken eller sykepleier kommer hjem til deg.

Medisinsk rynkebehandling

Medisinsk rynkebehandling virker på de små ansiktsmusklene og hindrer at disse trekker seg sammen. Dermed blir den overliggende huden jevnere og rynker glattes ut. Medisinsk rynkebehandling kan også settes i armhuler, i hendene og under føttene for å hindre ubehagelig svetting.

Behandlingen:
Settes med en tynn nål og gir lite ubehag. Effekten kommer etter noen dager, men for noen tar det opp til 14 dager før effekten kommer. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne og gjenta behandlingen 2-3 ganger i året.

Resultater fra vitenskapelige studier tyder på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Hvem skal ikke behandles?
Gravide, ammende og de med spesielle nevrologiske sykdommer.

Aldersgrensen på medisinsk rynkebehandling er 18 år hos SkinClinic.

Følgende områder er det vanlig å behandle:

 • Glabella, også kalt sinnarynken
 • Panne
 • Spente kjever
 • Gummysmile («tannkjøttsmil»)
 • Bunnylines (neserynker)
 • Svettebehandling/hyperhidrose (under armer, i hendene, under føttene). Dette varer som regel i 6-9 mnd.
 • Røykelinjer
 • Surmunn/marionettelinje
 • Hals/Nefertiti løft
 • Migrene

Bivirkninger:
Det oppstår sjelden bivirkninger, men det kan skje. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikkstedet. I sjeldne tilfeller kan man få en forbigående svekkelse av nærliggende muskler. Det finnes beskrevet tilfeller hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i  1-2 uker. Fordi effekten av medisinsk rynkebehandling er forbigående, er også bivirkningene forbigående.

Juvederm

Hva er hyaluronsyrefillere?
Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som finnes naturlig i kroppen. Det binder vann, fungerer som et smøremiddel og er svært viktig for; huden, bindevev, leddveske og øyne. Hyaluronsyre fungerer som en støtdemper i alle bevegelige deler av kroppen. Hyaluronsyre er også viktig for å transportere næringsstoffer.

Juvederm har gjort den livsviktige hyaluronsyren tilgjengelig som en gele vi trygt kan legge under huden, for å gjenoppbygge hudstruktur og gjenskape volum i ansiktet, rette ut linjer og rynker.

Fillerne vi bruker her i klinikken er 100% naturlige økologisk nedbrytbart, dette betyr at produktet brukes av huden som et reservoar i form av næring og fuktighet.

Juvederm gir et naturlig resultat, og er basert på moderne monofase cross-linking teknologi med hyaluronsyre som er identisk kroppens egen hyaluronsyre.

Hyaluronsyren brukes naturlig opp av kroppen og er derfor ikke permanent. Hvor lenge det varer varierer fra person til person, men også hvor i ansiktet den er satt. Leppefiller holder cirka 6 måneder, mens filler satt i kinn/kinnben holder opptil 18 måneder. Filler satt i rynker holder i cirka 9 måneder.

Hyaluronsyren er ikke-animalsk og er heller ikke testet på dyr.

Bivirkninger?
Hevelse og ømhet er vanlig. Blåmerker kan også oppstå. I sjeldne tilfeller kan man også få en infeksjon og medisinsk behandling vi da iverksettes.

Gravide/ammende behandles ikke.

Aldergrense: 18 år

Medisinsk kjemisk peeling

Peeling er et engelsk ord og betyr å skrelle. I kosmetisk medisin innebærer det at hudens øverste lag fjernes, slik at ny, frisk hud med yngre utseende kan dannes.

Dette kan en peeling gjøre for din hud:

 • Redusere rynker
 • Reduserer kviser
 • Reduserer arr
 • Fjerne pigmentflekker og gi en jevnere hudtone
 • Gi huden glød
 • Gjøre huden spenstigere og strammere

Det er ulike grader av peeling. De sterkeste går dypere og vil gi enda bedre resultater, men gir også noe med ubehag og forlenget tilheling. Peelinger kan med fordel tas jevnlig.

Ved de mildeste peelingene kan du oppleve lett rødhet etterpå, men ikke mer enn at du kan feks gå rett tilbake til jobb.

Ved sterk peeling tar prosessen ca syv dager. Du kan jobbe, men du må regne med å være rød og flasse i ansiktet.

Hvordan foregår behandlingen?
Når du kommer til behandling snakker vi sammen om huden din og hva slags rutiner og produkter du bruker i dag. Deretter renses ansiktet og valgt peeling påføres. Hva slags peel og hvilken styrke som brukes blir vi enige om når du kommer.

Peelen får ligge en stund på huden, og du kan kjenne litt svie og stikking. Sykepleier/lege sitter med deg hele tiden for å observere eventuelle endringer på huden. Behandlingen avsluttes ved at vi nøytraliserer peelen (noen peeler skal ikke nøytraliseres) og smører med en beroligende krem.

Etterbehandling:
Du skal ikke sminke deg samme dag, men du kan bruke sminke dagen etterpå. Har du veldig sensitiv hud bør du unngå sminke på huden i 3-4 dager. Det er viktig at huden ikke blir utsatt for soleksponering de første fire ukene etter en peelingbehandling. Bruk alltid høy faktor i solen for å beskytte huden.

Unngå produkter som kan være irriterende (AHA, salicylsyre, retinoider) til huden er fullstendig leget.

For å forhindre arrdannelse må du unngå følgende:
Ikke klø eller skrap på huden. Unngå eksponering for sol og solarium.

Bivirkninger:
Den første tiden etter behandlingen kan man oppleve flere urenheter som følge av at peelingen renser porene i dybden. Pasienter med herpes simplex som nylig har hatt herpesblemmer risikerer å få et nytt utbrudd.

Noen pasienter kan oppleve flekker med hypo- eller hyperpigmentering etter en glykolsyrepeeling, men hvis områdene får være i fred, forsvinner flekkene av seg selv.

Medisinsk kremprogram

Klinikken forhandler Noon, ME Line og Innoaesthetics produkter som hjelper ved:

 • Inngrodde hår, fortykket hud
 • For tidlig aldring/solskadet hud
 • Tørr, matt og dehydrert hud
 • Fine linjer og rynker
 • Pigmentering (mørke flekker)
 • Fet og akneutsatt hud

Disse produktene selges kun gjennom leger og sykepleiere med ansvarlig lege hvilket sikrer riktig produkt til ditt spesielle hudproblem.

Dermapen

Hvordan funger det?
Microneedling er kollagen induksjons terapi også kalt “KIT”. Metoden består av en kollagenoppbyggende prosess stimulert ved å stikke tusenvis av små hull i huden. Underhuden reagerer på den ved å skape nye kollagene vev i en prosess som tar 5-6 uker. Dermapen som SkinClinic bruker er klassifisert som medisinsk utstyr og kan kun brukes av lege/sykepleier/tannlege.

Hvordan foregår behandlingen?
Først smøres det på en lokalbedøvende krem som får virke i cirka 20 minutter. Deretter renses ansiktet og vaskes med klorhexidin.

Dermapenmaskinen har et sterilt nålehode som inneholder flere nåler som penetrerer huden. Lengden på nålene kan justeres fra 0,25mm-2,5 mm. Hastigheten kan også justeres.

Det vil bli påført et serum på huden underveis og når selve behandlingen er ferdig får du på en beroligende maske som ligger på i 15 minutter. Deretter smøres ansiktet med en beroligende krem.

Behandlingsområder:

 • Akne arr
 • Strekkmerker
 • Oppstramming av huden, hudforbedring
 • Pigmenteringer
 • Fine linjer, også rundt øyne og munn
 • Forminsker store porer
 • Bedring av kirurgiske og traumatiske arr

Hvor mange behandlinger må man ha?
Du vil allerede etter den første behandlingen kunne se en effekt, men den maksimale effekten vil ikke være til stede før etter 3-5 behandlinger.

Ikke alle vil være i stand til å fjerne arr helt, men du vil minimere synligheten betraktelig.

Hvem skal ikke behandles?
Pasienter med aktiv akne, betennelse i huden, eksem, rosacea, gravide og ammende.

Bivirkninger:
Det er helt normalt å bli rød i ansiktet i noen dager. Noen vil også oppleve en mild flassing. Du bør bruke høy solfaktor og unngå sterk sol i et par uker etter behandling.

SPHEROFILL D

Spherofill er en radiofrekvens-maskin som har en teknologi som genererer kald plasmaenergi.

Denne kalde plasmaenergien er i stand til å fordampe bort det øverste hudlaget, og på denne måten løse flere ulike hudproblemer på en skånsom og effektiv måte og med svært gode resultater.
Behandlingen gir en øyeblikkelig retraksjon (sammentrekning) av hudvevet, og setter i gang en reorganisering av dermis.

Blefraroplastikk (øyelokkplastikk)

Her kan man minske hudfolden over og under øyet uten og skjære med kniv. Fordelen med dette er at man ikke får arrdannelse, ingen blødningsrisiko og ingen irreversible skader.

Tattoveringsfjerning

Fjerning av tatovering med Spherofill har vist seg å være mye mer effektiv enn med tradisjonell laser. Denne teknikken vil riktignok ikke fungere på alle typer blekk så ta kontakt med oss for en vurdering.

Dermatologi

Klinikken bruker Spherofill maskinen til å fjerne vorter, fettkuler, diverse utvekster, føflekker (disse må sjekkes av lege i forkant), redusere strekkmerker, aknearr og rynker.

PRP (Platelet Rich Plasma)

Hva er PRP?
PRP (Platelet Rich Plasma) er en nyskapende form for antialdringsbehandling. Behandlingen tar utgangspunkt i bruk av pasientens eget blod og gir dermed ingen risiko for allergiske reaksjoner. PRP-behandlingen vil kunne øke kroppens medfødte evne til fornyelse av ulike typer vev.

Hvilke områder kan behandles?
De tilstandene som oftest kan dra nytte av PRP-behandling er fine rynker rundt øyne, nasolabiale folder (grovere rynker mellom nesevinge og munnvik), rynker omkring munnen, arr etter kviser, rynker i pannen, rynker på hals/nakke, poser og mørke ringer under øynene, strekkmerker og løs hud og Alopeci (hårtap). PRP brukes også til å løfte brystene og til å stramme opp vevet i skjeden hos kvinner) PRP-behandling kan også gi stor effekt ved tynn, hengende hud under øynene, som er en tilstand som er svært vanskelig å behandle med konvensjonelle foryngende injeksjoner og laserbehandlinger.

Hvordan utføres behandlingen?
Dette gjør man ved at man tar en blodprøve med en mindre mengde med blod, som deretter sentrifugeres, slik at blodets egne vekst -/stamceller blir konsentrert og høstet ut. Deretter injiseres dette i de aktuelle områdene man ønsker å behandle.

Hvilke prosesser skjer i behandlingen?
PRP er en foryngende cellebehandling, som gjennom vekstfaktorer/stamceller i våre blodceller stimulerer hudens cellefornyelse, produksjon av collagen og elastin. Dette medfører til at huden får tilbake sin glød og fasthet. Behandlingsresultatet når sin topp etter ca. 3 mnd.

Hvem behandles ikke?
Det er ingen former for allergiske reaksjoner, og alle kan behandles i alder 18 – 100 år, samt alle hudtyper. De eneste gruppene man ikke behandler er gravide og blødere.

Mesoterapi

Klinikken tilbyr mesoterapi med produkter fra den anerkjente produsenten Innoaesthetics.

Hva er mesoterapi?
Ved mesoterapi injiseres vitaminer, mineraler, aminosyrer og hyalorunsyre direkete inn I huden. Dette gir huden næring, fremmer produksjonen av kollagen og elastin og det stimulerer også metabolismen.

Bivirkninger?
Blåmerker og hevelse ved innstikkstedene er helt vanlig.

Er det smertefullt?
Du vil få bedøvelseskrem på, men prosedyren er allikevel noe smertefull da stoffet injiseres i mikropapler i øverste hudlaget. Nålene som brukes er svært tynne, men du vil kjenne litt spreng i huden.

Hvem behandles ikke?
Gravide, ammende og de under 18 år.

Legetjenester

Klinikkens lege utfører fjerning av piceringarr, utvidede øredobbhull, happylift, legekonsultasjon og acnebehandling.

Hypnose

Linda Kristine Taraldsen er klinisk spesialist i hypnoterapi og kan hjelpe med røykeslutt, snusslutt, stress og søtsug.

Belkyra

Behandlingen vant i 2015 «Allure Best of Beauty Breakthrough Award» og er godkjent av helsemyndighetene i USA (FDA).

Belkyra er en effektiv ikke-kirurgisk injeksjonsbehandling for fjerning av moderate mengder uønsket fett under haken. Belkyra inneholder et molekyl som løser opp fettceller permanent. Ingen andre celler enn fettceller påvirkes av behandlingen.

Avhengig av mengden fett, gjøres behandlingen 1-3 ganger med 4-6 ukers intervall. Reduksjonen av fettceller er permanent.

Slik er behandlingen med Belkyra
Du må være forberedt på noe hevelse under haken i en uke dager etter en behandling. Noe smerte og ømhet må man også regne med.

Fatfreeze/Coolsculpting

Hva er det?
Fettceller blir fryst i stykker via Coolsculpting maskinen. Fettcellene gjennomgår en prosess som kalles apoptose. Dette innebærer at de krymper over tid inntil de spises av kroppens ryddeceller (makrofagene). Makrofager er de samme celler som fjerner bakterier og virus fra kroppen vår. Det er viktig å merke seg at behandlingen ikke øker fettinnholdet i blod eller lever.

Studier på over 7000 personer viser en gjennomsnittlig fettreduksjon på 20-40 % på en behandling. De første tegn på at fettcellene er i ferd med å forsvinne ses etter 3-4 uker. Deretter skrumper de lokale fettområdene inn i løpet av de neste 3-4 måneder.

Fettceller tåler lite kulde, og dør om de utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet i en tidsperiode på omkring en time. Metoden kalles cryolipolyse, og er utviklet ved Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital i Boston, tilknyttet Harvard Medical School.

Passer CoolSculpting for meg?
Metoden passer for alle som ikke har kuldeallergi, og som kan si seg enig i følgende utsagn:

 • Min vekt er stabil, og jeg er ikke overvektig
 • Jeg har lokale fettansamlinger som ikke lar seg trene bort
 • Jeg vil oppnå et varig resultat
 • Jeg ønsker ikke kirurgisk behandling
 • Jeg ønsker å gå direkte tilbake på jobb etter behandling.

Bivirkninger som kan oppstå

 • Ømhet/smerte på behandlingsstedet i 1-3 ukers varighet
 • Nummenhet i huden de første ukene etter behandling
 • Blå merker i huden, forsvinner som regel innen 4 uker

Hvordan utføres behandlingen?
Vevet der de lokale fettansamlinger er lokalisert, f. eksempel på magen, suges inn i et kjølehåndstykke tilkoblet vakum. Dette kan hos enkelte oppleves som litt smertefullt. Vevet kjøles ned gradvis til temperatur – 2 grader. Huden beskyttes med kuldeisolerende duk under behandlingen.

Etter endt behandling masseres området, og det kan for enkelte oppleves som ubehagelig når sirkulasjonen kommer tilbake.

Varig resultat?
Fettcellene som er ødelagt er borte for alltid. Hvis du holder vekten stabil er resultatet varig. Dersom du øker i vekt fordi kaloriinntaket overstiger forbruket, vil de gjenværende fettcellene lagre fett, og du kan få tilbake de samme problemområder som før behandling.

Karlaser/ND:YAG

Klinikken benytter seg av den nyeste modellen ND:YAG fra Quanta systems for å fjerne sprengte blodkar i ansikt og på kropp. Laseren fjerner blodkar opp til 5 mm i diameter. Laseren har høy effekt med integrert kjøling som beskytter huden mot overoppheting

Laserlyset er av en bølgelengde som absorberes godt i blod. Lysenergien omdannes til varme, og karene varmes opp til ca. 70-80 grader. Karveggen skades permanent, og blodkarene forsvinner gradvis i løpet av 2-6 uker. Laserlyset når ikke dypere enn til dermis, og det er ingen risiko for å utvikle blodpropp eller andre skader i større kar.

Sprengte blodkar i ansikt skyldes en kombinasjon av arvelige forhold og ytre påkjenninger. Typisk er hyppige solforbrenninger, skifte mellom kald vind og varme. Dersom man etter behandling er forsiktig med huden, og beskytter den mot kulde og overdreven soling, øker muligheten for et varig resultat. På lår og legger forutsetter varig resultat at man ikke har bakenforliggende åresykdom, eksemplevis åreknuter eller blodpropp i lår/leggvener.

Bivirkninger
De første dagene etter behandling kan huden være rød og hoven. Enkelte opplever lett svie, omtrent som en lett solforbrenning det første døgne. Første uke etter behandling unngås klorbad og hard fysisk aktivitet. Sitt med beina høyt ved anledning. I ansikt, spesielt ved behandling av hud nært øyet, kan man få en hevelse som varer i 3-5 dager.

Enkelte får pigmentforandringer i etterkant.

Hvem behandles ikke

 • Pasienter som skal behandles med laser, kan ikke bruke følgende medikamenter: tetracycliner (antibiotika) og isotretinoin.
 • Gravide/ammende
 • Personer under 18 år.
 • Solbrun hud. Du må ikke sole deg de siste fire ukene før behandling og ikke de første fire ukene etter behandling.

HIFU/Ultralift

Ultralift er en dokumentert, ikke kirurgisk behandling for oppstramming av hud i ansikt og på hals ved hjelp av ultralyd. Maskinen er spesialdesignet for å gi målrettet energi dypt ned i bindevevet, helt ned mot muskellaget, uten å skade muskulaturen. Det er også den eneste prosedyren hvor det benyttes ultralydbilder. Bindevevet reagerer med en oppstrammende effekt og dette fører til stimulering av kollagendannelsen med økte kollagenfibre i bindevevet og fastere hud.

Er det en trygg behandling?
Behandlingen retter seg mot huden og bindevevet under, uten kirurgisk inngrep eller forstyrrelser av hudoverflaten.

Kliniske studier dokumenterer det er en trygg behandling, og det er gjennomført flere titusener behandlinger verden over uten alvorlige bivirkninger og med fornøyde pasienter.

Behandlingen passer for alle hudtyper. En god kandidat for har gjerne mild til moderat synlig og ofte følbar slapp hud. Eksempelvis er en senket øyenbryn-linje, slapp hud på øyelokkene eller under haken blant de første tegnene på aldrende hud.

Behandlingen tar mellom 30-60 minutter avhengig av område som behandles. Man benytter seg av en applikator som legges på huden og gir punktvise målrettete ultralydbølger ned i bindevevet. Man skader ikke huden, men vil kun kunne oppleve lett rødhet og meget lett hevelse som ofte bare varer noen få timer.

Det kan føles noe ubehag under behandlingen, og hos enkelte kan det oppleves som noe smertefullt. Vi gir ofte litt smertestillende før behandling starter.

Når ser man resultat?
Du vil kunne se positive forandringer umiddelbart etter behandlingen, men det vil ta opp til 90 dager før du kan se den endelige effekten.

Aquagold

I AquaGold ampullen blandes en skreddersydd cocktail som inneholder en mengde vitaminer, antioksidanter, mineraler, micro-næringsstoffer, muskelavslappende og hyaluronsyre (fukt). Ampullen stemples ned i huden på 0,6 mm dybde og infuseres i det øverste hudlaget ved hjelp av 20 tynne hule og gullbelagte nåler.
Behandlingen er en ren hudbehandling laget for å gi huden glød og fukt. Den minsker porestørrelsen og forbedrer hudstrukturen samt gir en “plumping-effekt”.
Behandlingen kan også minske rødhet og redusere ansiktssvette.
Behandlingen vil ikke påvirke mimikken.

Behandlingen kan utføres i ansikt, på hals, på hender og på bryst. Vanligvis renses huden godt først og sprites før ampullen med AquaGold klargjøres. Deretter stemples cocktailen inn jevnt i hele huden.
Behandlingen tar ca. 15-20 minutter. Etter behandlingen vil du oppleve rødhet og varme i huden.

Varighet
Effektens varigheten fra behandlingen vil variere fra person til person avhengig av alder, biologi og hvor godt man tar vare på egen hud. Resultat som fukt og glød i huden har en lengre varighet enn resultatet på porene.
Den maksimale effekten kan oppleves opp til 14 dager etter behandling. Vi anbefaler å gjenta behandlingen hver 4-6 måned for å opprettholde resultatet.

Gravide og ammende skal ikke behandles med AquaGold. Med aktive hudlesjoner, infeksjoner eller andre aktive hudproblemer anbefales det også å avvike fra behandlingen.

PROFHILO

Er du lei av løs hud på hals, hender, ansikt og bryst? Profhilo er den nyeste og mest innovative behandling til disse områdene.
Profhilo kan også anvendes andre steder på kroppen, slik som på løs hud på armer, knær eller magen.
Med alderen mister vi kollagen, elastin samt hyaluronsyre i huden, noe som medfører en aldrende- og løs hud. Profhilo er utviklet til å gjenskape en naturlig foryngelse av huden, så bindevevsfibrene gjenskapes av kroppen selv.
Profhilo består af hyaluronsyre, som injiseres inn under huden via få stikk. Hyaluronsyren i Profhilo er helt annerledes oppbygd enn den vi kjenner fra fillers og skinboosters. Det naturlige sukkerstoffet er varmebehandlet på en bestemt måte, som sammen med dens unike formel gjør det mulig at stimulere hudens egen kollagen- og elastinproduksjon.

Profhilo har vunnet THE AESTHETICS AWARD som årets mest innovative behandling. Profhilo er verken en filler eller en skinbooster. Produktet anses for å være en bio-stimulator, da den får vår egen hud til å produsere store mengder av kollagen og elastin, som fører til at huden strammes opp og rynker glattes ut.

Hvordan foregår behandlingen?
Profhilo injiseres via meget få stikk i området med løs hud. Spredningen av produktet er stor, som gjør at hele huden blir forynget og ikke kun der hvor injeksjonen utføres. Profhilo øker ikke volumet i huden som ved filler injeksjoner, derfor blir resultatet aldri kunstig og unaturlig!

Etter behandling
Umiddelbart etter behandlingen kan stikkene, hvor injeksjonen er utført, ses. Det kan ligne små myggstikk. Disse forsvinner innenfor 12-24 timer. Det kan også oppstå forbigående blåmerker. 4 uker etter første injeksjon vil huden være betydelig strammet opp. Det anbefales da å utføre en behandling til. Resultatet av behandlingen er langvarig, og kan holde over et år.
Gravide og ammende behandles ikke.