Medisinsk rynkebehandling

Med årene oppstår det endringer i huden som medfører en naturlig eldring, rynker og dype furer oppstår. dette bidrar ofte til at mange ser eldre, «strenge» eller irriterte ut. Medisinske rynkebehandlinger er svært effektive og fjerner rynker nesten umiddelbart. Behandlingen passer godt for både menn og kvinner og effekten varer i snitt 3–5 måneder.

Det er mange gode grunner til at både menn og kvinner velger å få sin Botox behandling hos Skinclinic. Vi fokuserer på å levere den beste kvaliteten, både medisinsk og servicemessig. Samt bidra til at våre kunder føler seg trygge og godt ivaretatt. Vi har lang erfaring med Botox og kan vise til veldig gode resultater. Hos oss utføres medisinske ryknkebehandlinger av kosmetisk sykepleier med spesialutdannelse innen medisinsk og kosmetisk behandling.

Medisinsk rynkebehandlingutføres med et registrert legemiddel som benyttes til å fjerne rynker. behandlingen virker på de små ansiktsmusklene og hindrer at disse trekker seg sammen. Dermed blir den overliggende huden jevnere og rynker glattes ut, og får an fin og naturlig glød.

Medisinsk rynkebehandling settes med en tynn nål og gir lite ubehag. Effekten kommer etter noen dager og varer i 3-5 måneder.

Behandlingen blir brukt til fjerning av rynker er nå den mest vanlige kosmetiske behandlingen både i Norge og USA. Klinikker i Norge har brukt medisinske rynkebehandlinger i over ti år og ingen alvorlige bivirkninger er registrert.

Hva er medisinsk rynkebehandling?

Legemiddelfirmaet Allergan er et registrert legemiddel, et renset protein som injiseres i små volum i ansiktsmusklaturen for å få de til og slappe av, slik at linjene glattes delvis eller helt ut.

Behandlingen ble godkjent av FDA i 1989 og har også vært brukt på rynkebehandling i USA i ca. 15 år. Middelet er nå registrert i over 100 land.

Behandlingen er den mest vanligste kosmetiske behandling i USA og i Norge. I Norge har vi hatt erfaring med denne behandlingen i 10 år.

I 2003 godkjente Statens legemiddelverk botulinumtoksin type A fra Allergan til behandling av rynker under handelsnavnet Vistabel.

Ingen alvorlige bivirkninger er registrert.

Slik utføres behandlingen:
Middelet injiseres med en engangssprøyte med svært tynn spiss, og behandlingen er skånsom og med lite ubehag. Behandlingen tar ca 20 min.

Man kan fint arbeid og utføre andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. De første 12 timene etter behandlingen bør man ikke gni eller massere det området som er behandlet.

Etter injeksjonen tar det 2-3 dager før Botox begynner å virke og det tar inntil 7 dager før man får full effekt.
Områder man kan behandle

Følgende områder er det vanlig å behandle:
Glabella: sinterynken, mellom øyenbrynene er det området som aller oftest blir behandlet.
Kråkeføtter: smilerynkene
Panne: tversoverlinjene i pannen

Virkningen på disse områdene blir naturligvis ikke så uttalte og varige som ved henholdsvis ansiktsløft eller andre plastikkirurgiske operasjoner.

Hvor lenge varer effekten?
En fordel med behandlingen er at effekten er forbigående. Effekten varer i gjennomsnitt 3-5 måneder etter første gangs behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne og gjenta behandlingen 2-3 ganger i året. Resultater fra vitenskapelige studier med behandling brukt mot rynker tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Bivirkninger?

Det oppstår sjelden bivirkninger ved denne type behandling. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikkstedet. I sjeldne tilfeller kan man få en forbigående svekkelse av nærliggende muskler. Det finnes beskrevet tilfeller hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i 1-2 uker. Fordi effekten av medisinsk rynkebehandling er forbigående er også bivirkningene forbigående.
Kombinasjon med andre behandlinger

Medisinsk rynkebehandling brukes ofte i tillegg til plastikkirurgiske inngrep og andre kosmetiske behandlinger for å få best mulig resultat. Ved behandling av rynker er det vanlig å bruke denne behandlingen i kombinasjon med Juvederm, som inneholder et naturlig stoff (hyaluronsyre) som fyller ut rynker. Man ser også at effekten av Juvederm varer lenger om man bruker Botox i tillegg. Ved ansiktsløftning / facelift kan det være effektivt samtidig å gi medisinsk rynkebehandling fordi ikke alle rynker glattes like mye ut ved et ansiktsløft. Ved rynkefjerning med laser er det ganske vanlig å forbehandle visse partier i ansiktet med både medisinske huprogram.

Andre Artikler

Om Juvederm

Hva er Juvéderm og fillere?Juvéderm er en filler som brukes til å gjenopprette hudens volum, slette rynker og folder i ansiktet, samt gjenvinne leppenes utseende.

Les artikkelen »

Teosyal

TEOSYAL er utviklet av “TEOXANE Laboratories” i Genève. TEOSYAL regnes i dag som en av de største hyaluronsyre filler produsentene i verden, og deres produkter

Les artikkelen »