Karlaser/ND:YAG

Klinikken benytter seg av den nyeste modellen ND:YAG fra Quanta systems for å fjerne sprengte blodkar i ansikt og på kropp. Laseren fjerner blodkar opp til 5 mm i diameter. Laseren har høy effekt med integrert kjøling som beskytter huden mot overoppheting

Laserlyset er av en bølgelengde som absorberes godt i blod. Lysenergien omdannes til varme, og karene varmes opp til ca. 70-80 grader. Karveggen skades permanent, og blodkarene forsvinner gradvis i løpet av 2-6 uker. Laserlyset når ikke dypere enn til dermis, og det er ingen risiko for å utvikle blodpropp eller andre skader i større kar.

Sprengte blodkar i ansikt skyldes en kombinasjon av arvelige forhold og ytre påkjenninger. Typisk er hyppige solforbrenninger, skifte mellom kald vind og varme. Dersom man etter behandling er forsiktig med huden, og beskytter den mot kulde og overdreven soling, øker muligheten for et varig resultat. På lår og legger forutsetter varig resultat at man ikke har bakenforliggende åresykdom, eksemplevis åreknuter eller blodpropp i lår/leggvener.

Bivirkninger

De første dagene etter behandling kan huden være rød og hoven. Enkelte opplever lett svie, omtrent som en lett solforbrenning det første døgne. Første uke etter behandling unngås klorbad og hard fysisk aktivitet. Sitt med beina høyt ved anledning. I ansikt, spesielt ved behandling av hud nært øyet, kan man få en hevelse som varer i 3-5 dager.

Enkelte får pigmentforandringer i etterkant.

Hvem behandles ikke

  • Pasienter som skal behandles med laser, kan ikke bruke følgende medikamenter: tetracycliner (antibiotika) og isotretinoin.
  • Gravide/ammende
  • Personer under 18 år.
  • Solbrun hud. Du må ikke sole deg de siste fire ukene før behandling og ikke de første fire ukene etter behandling.

Andre hudbehandlinger