Fatfreeze

Hva er det?

Fettceller blir fryst i stykker via Coolsculpting maskinen. Fettcellene gjennomgår en prosess som kalles apoptose. Dette innebærer at de krymper over tid inntil de spises av kroppens ryddeceller (makrofagene). Makrofager er de samme celler som fjerner bakterier og virus fra kroppen vår. Det er viktig å merke seg at behandlingen ikke øker fettinnholdet i blod eller lever.

Studier på over 7000 personer viser en gjennomsnittlig fettreduksjon på 20-40 % på en behandling. De første tegn på at fettcellene er i ferd med å forsvinne ses etter 3-4 uker. Deretter skrumper de lokale fettområdene inn i løpet av de neste 3-4 måneder.

Fettceller tåler lite kulde, og dør om de utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet i en tidsperiode på omkring en time. Metoden kalles cryolipolyse, og er utviklet ved Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital i Boston, tilknyttet Harvard Medical School.

Passer CoolSculpting for meg?

Metoden passer for alle som ikke har kuldeallergi, og som kan si seg enig i følgende utsagn:

  • Min vekt er stabil, og jeg er ikke overvektig
  • Jeg har lokale fettansamlinger som ikke lar seg trene bort
  • Jeg vil oppnå et varig resultat
  • Jeg ønsker ikke kirurgisk behandling
  • Jeg ønsker å gå direkte tilbake på jobb etter behandling.

Bivirkninger som kan oppstå

  • Ømhet/smerte på behandlingsstedet i 1-3 ukers varighet
  • Nummenhet i huden de første ukene etter behandling
  • Blå merker i huden, forsvinner som regel innen 4 uker

Hvordan utføres behandlingen?

Vevet der de lokale fettansamlinger er lokalisert, f. eksempel på magen, suges inn i et kjølehåndstykke tilkoblet vakum. Dette kan hos enkelte oppleves som litt smertefullt. Vevet kjøles ned gradvis til temperatur – 2 grader. Huden beskyttes med kuldeisolerende duk under behandlingen.

Etter endt behandling masseres området, og det kan for enkelte oppleves som ubehagelig når sirkulasjonen kommer tilbake.

 

Varig resultat?

Fettcellene som er ødelagt er borte for alltid. Hvis du holder vekten stabil er resultatet varig. Dersom du øker i vekt fordi kaloriinntaket overstiger forbruket, vil de gjenværende fettcellene lagre fett, og du kan få tilbake de samme problemområder som før behandling.

Andre hudbehandlinger