Behandling med Alexandrite/ND:YAG

Vi har den nyeste laseren til Quanta systems. Ingen andre laserteknologier kan måle seg med Alexandrite og ND:YAG per dags dato når det gjelder varig hårreduksjon. Dette innebærer at man ofte trenger færre behandlinger enn ved andre lasertyper.

Hvordan foregår behandlingen?

Hårene fjernes ved at laserstrålen varmer opp fargepigmentet i håret, dermed ødelegges hårroten. Hårfjerning med Alexandrite/ND:YAG laser egner seg bare til brune eller sorte hår. Lyse, røde eller grå hår kan ikke fjernes med laser. Alexandrite er best på lys hud, mens ND:YAG er best for mørkere hudtyper.

Laseren føres over det området hvor hårene skal fjernes, mens den sender ut bølger av laserlys. Flere hår blir behandlet i hvert laserskudd, noe som gjør behandlingen rask og effektiv. Laseren har et innebygget kjølesystem som reduserer ubehag.

 

Hårvekst

Hårvekst påvirkes av flere faktorer, som alder, vitaminer, mineraler, hormoner, visse typer medisiner og arveanlegg. Videre påvirkes hårvekst av hårets syklus (hår er i aktiv faste og i hvile). Siden håret har ulike faser er det umulig å fjerne alt på en behandling.

Behandling tas hver 6-10 uke til ønsket resultat.

Før behandling og eventuelle bivirkninger

All form for laserbehandling kan i sjeldne tilfeller gi en lettere brenning av huden. Det er derfor viktig å unngå sol/solarium på området 4 uker før og 4 uker etter behandling. Selvbruning skal heller ikke benyttes på området en uke før behandling. Er huden brunere enn den opprinnelige fargen på huden kan laserstrålen tiltrekkes av fargepigmentet i huden og gi forbrenning av huden. Dette kan føre til økt pigmentering eller avpigmentering av området.

Hårene skal ikke vokses/nappes/epileres 4 uker før behandling, men de kan barberes helt frem til dagen før behandling.

Unngå kremer/peelinger som irriterer huden en uke før behandling.

Hvem behandles ikke

  • Pasienter som skal behandles med laser, kan ikke bruke følgende medikamenter: tetracycliner (antibiotika) og isotretinoin.
  • Gravide/ammende
  • Personer under 18 år.

Andre hudbehandlinger