Medisinsk rynkebehandling

Medisinsk rynkebehandling virker på de små ansiktsmusklene og hindrer at disse trekker seg sammen. Dermed blir den overliggende huden jevnere og rynker glattes ut. Medisinsk rynkebehandling kan også settes i armhuler, i hendene og under føttene for å hindre ubehagelig svetting.

Behandlingen:

Settes med en tynn nål og gir lite ubehag. Effekten kommer etter noen dager, men for noen tar det opp til 14 dager før effekten kommer. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne og gjenta behandlingen 2-3 ganger i året.

Resultater fra vitenskapelige studier tyder på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Hvem skal ikke behandles?

Gravide, ammende og de med spesielle nevrologiske sykdommer.

Aldersgrensen på medisinsk rynkebehandling er 18 år hos SkinClinic.

Bivirkninger:

Det oppstår sjelden bivirkninger, men det kan skje. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikkstedet. I sjeldne tilfeller kan man få en forbigående svekkelse av nærliggende muskler. Det finnes beskrevet tilfeller hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i  1-2 uker. Fordi effekten av medisinsk rynkebehandling er forbigående, er også bivirkningene forbigående.