Hudpleie

Tatoveringsfjerning med PICOSURE

Picosure er en svært effektiv og skånsom laser for fjerning av tatoveringer og pigmentflekker.

Hvordan fungerer den?
Picosure benytter ekstremt korte laserpulser som skyter i stykker blekket under huden deretter fraktes disse fragmentene ut av kroppen gjennom kroppens eget avfallssystem.

Er det smertefullt?
Noe smerte er det selv om det oppleves ulikt. Picolaseren er skånsom, men det tilbys lokalbedøvelse til de som ønsker det.

Vil tatoveringen bli helt borte?
Ja, i de fleste tilfeller, men man kan aldri garantere at den forsvinner helt.

Du kan få et cirka antall behandlinger basert på det vi kan se, men siden vi ikke vet hva slags blekk som er brukt eller hvor dypt blekket er påført er det vanskelig å gi et nøyaktig antall behandlinger på forhånd. Det er viktig å være klar over at det er svært mange forskjellige typer blekk som blir brukt rundt om i verden i dag, og det finnes ingen reguleringer på dette.

Hvordan ser huden ut etter behandlingen?
Den øverste delen av huden blir vanligvis forbigående grå/hvit, og det blir en forbigående lokal hevelse/fortykkelse i huden. Av og til kan det komme en punktvis blodutredelse nesten umiddelbart.

De nærmeste 2-6 dagene er det behandlede området rødt og litt hovent. Det blir vanligvis ikke blemme /sårdannelse.

Man skal unngå å skrubbe huden med skrubbekrem og det anbefales å unngå soling i behandlingsperioden. Skal du være i solen må du dekke til tatoveringen. Dersom det blir skorpedannelse er det viktig at du ikke klør eller peller på tatoveringen da dette kan føre til arrdannelse.

Bivirkninger?
Det kan bli en pigmentforandring ved at huden blir blekere en kortere periode i forbindelse med og etter behandlingen. Det er nesten alltid forbigående. Svært sjelden kan det forekomme en veldig lett arrdannelse med fortykkelse av huden.

Gravide og ammende behandles ikke. Dersom du bruker medisiner som gjør deg lyssensitiv eller du danner kelloide arr skal du heller ikke behandles.

Hva med fargetatovering?
Mørkt (blått, svart) og rødt blekk er lettest å fjerne. Oransje og rosa forsvinner vanligvis også. Grønt og gult blekk er vanskeligst å fjerne, og gjentatte behandlinger må ofte til for å få betydelig fjerning.

Diodelaser

Mange sliter med uønsket hårvekst og barberer/vokser seg jevnlig for å bli kvitt dette. Med laserbehandling kan du bli kvitt hårene for godt.

Diodelaserbehandling for sjenerende hårvekst ble godtkjent av FDA (amerikanske helsemyndigheter) allerede i 1997. Det er vist i flere studier at varig hårreduksjon på kroppen kan oppnås.

Behandlinger skjer i flere omganger avhengig av hårets vekstfaser. Håret har en livssyklus på 3 faser, og det er kun i vekstfasen at hårene lar seg behandle. Hårene befinner seg ikke i samme faser til samme tid, og det er derfor det er nødvendig med flere behandlinger. For å bli kvitt hårene for godt er det vanlig med 5-10 behandlinger, men lyse hår / dunhår kan trenge noen flere behandlinger.

Det mest optimale er hår som er mørkere enn huden, der kan hårene forsvinne helt etter få behandling. Personer med mørk hudtype må regne med noen flere behandlinger.

Er behandlingen smertefull?
Teknologien varmer gradvis opp hårsekkene under huden, men siden laseren konstant flytter på seg så går behandlingen forholdsvis fort og er ikke veldig smertefull. Noen områder er mer sensitive som for eksempel brasiliansk (fjerning av alt hår i underlivet). Diodelaseren har en kjølefunksjon som reduserer sjansen for skader på huden.

Hvem kan ikke behandles?
Gravide, ammende og personer som bruker medisiner som gir økt lyssensibilitet

Pasienter med diabetes, psoriasis, eksem, dermatitt eller annen hudsykdom må ha en legekonsultasjon før behandling.

Forberedelser:
Unngå overdreven soling og solarium i minst 4 uker før behandling grunnet risiko for midlertidige pigmentforandringer i huden.  Behandling er mest effektiv på lys hud så smør deg heller ikke med selvbruning før behandling.

Du skal ikke vokse eller nappe hårene de siste 4 ukene før behandling da laseren kun virker på hårsekker som inneholder hår i en aktiv vekstfase. Barbering kan du gjøre dagen før du kommer til behandling.

Ikke bruk sterke kremer eller peelingkremer den siste uken før behandling.

Etterbehandling:
Unngå sterk sol/solarium i 3 uker etter behandling. Bruk alltid høy solfaktor i ansikt i 3 måneder etter behandling selv om du ikke soler deg.

Sklerosering

Sprengte blodkar (teleangiektasier) kan i prinsippet oppstå hvor som helst på kroppen, men er mest vanlig i ansiktet og på bena. De kan av mange oppleves som skjemmende.

På bena kan arvelig disposisjon, hormonelle endringer som f.eks svangerskap gjøre at man får disse synlige blodkarene.

Hva er sklerosering?
Sklerosering innebærer behandling av eksisterende sprengte blodårer. Den forebygger ikke dannelse av nye. 80% av pasienter har meget gode resultater. 10% har moderat resultat, mens 10% har liten effekt eller utvikler nye blodårer på det behandlede stedet.

Stoffet AETHOXYSCLEROL injiseres i små mengder med en tynn nål inn i åren. Stoffet er vevsirriterende og forårsaker gradvis innsnevring og lukking av åren. For optimalt resultat bør du bruke støttestrømper de første dagene etter behandling (støttestrømpe klasse 1)

Bivirkninger:
Blå-brune merker på injeksjonstedet kan forekomme og tilhelingen forsinkes ved soling av det behandlede området. Noe kløe og svie kan forekomme i en periode, men går som regel raskt over. Ømhet er vanlig. Noen får også forbigående pigmentflekker/forandringer i det behandlede området. Alvorlige bivirkninger er svært sjeldne.

Behandlingen varer i cirka 30 minutter, og det kan være nødvendig med flere behandlinger.

Private sykepleietjenester

Klinikken tilbyr private sykepleiertjenester og hjemmesykepleie.
Sykepleier kan utføre sårskift, stomistell/veiledning, fjerning av sting/agraffer, personlig hygiene (morgenstell, kveldstell, dusj, hårvask) injeksjoner av faste medisiner som f.eks B-12, legging av dosett, uthenting av medisiner på apotek, kostholdsveiledning og generelt tilsyn ved behov.

Ta kontakt på telefon eller mail for en kostnadsfri og uforpliktende samtale. Du kan enten komme hit til klinikken eller sykepleier kommer hjem til deg.

Botox/Dysport/Vistabel

Botox virker på de små ansiktsmusklene og hindrer at disse trekker seg sammen. Dermed blir den overliggende huden jevnere og rynker glattes ut. Botox kan også settes i armhuler, i hendene og under føttene for å hindre ubehagelig svetting.

Behandling med Botox:
Botox settes med en tynn nål og gir lite ubehag. Effekten kommer etter noen dager, men for noen tar det opp til 14 dager før effekten kommer. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne og gjenta behandlingen 2-3 ganger i året.

Resultater fra vitenskapelige studier med Botox brukt mot rynker tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Hvem skal ikke behandles?
Gravide, ammende og de med spesielle nevrologiske sykdommer.

Aldersgrensen på botoxbehandling er 18 år hos SkinClinic.

Følgende områder er det vanlig å behandle med Botox/Vistabel:

 • Glabella, også kalt sinnarynken
 • Panne
 • Spente kjever
 • Gummysmile («tannkjøttsmil»)
 • Bunnylines (neserynker)
 • Svettebehandling/hyperhidrose (under armer, i hendene, under føttene). Dette varer som regel i 6-9 mnd.
 • Røykelinjer
 • Surmunn/marionettelinje
 • Hals/Nefertiti løft
 • Migrene

Bivirkninger:
Det oppstår sjelden bivirkninger, men det kan skje. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikkstedet. I sjeldne tilfeller kan man få en forbigående svekkelse av nærliggende muskler. Det finnes beskrevet tilfeller hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i  1-2 uker. Fordi effekten av Botox er forbigående, er også bivirkningene forbigående.

Juvederm

Hva er hyaluronsyrefillere?
Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som finnes naturlig i kroppen. Det binder vann, fungerer som et smøremiddel og er svært viktig for; huden, bindevev, leddveske og øyne. Hyaluronsyre fungerer som en støtdemper i alle bevegelige deler av kroppen. Hyaluronsyre er også viktig for å transportere næringsstoffer.

Juvederm har gjort den livsviktige hyaluronsyren tilgjengelig som en gele vi trygt kan legge under huden, for å gjenoppbygge hudstruktur og gjenskape volum i ansiktet, rette ut linjer og rynker.

Fillerne vi bruker her i klinikken er 100% naturlige økologisk nedbrytbart, dette betyr at produktet brukes av huden som et reservoar i form av næring og fuktighet.

Juvederm gir et naturlig resultat, og er basert på moderne monofase cross-linking teknologi med hyaluronsyre som er identisk kroppens egen hyaluronsyre.

Hyaluronsyren brukes naturlig opp av kroppen og er derfor ikke permanent. Hvor lenge det varer varierer fra person til person, men også hvor i ansiktet den er satt. Leppefiller holder cirka 6 måneder, mens filler satt i kinn/kinnben holder opptil 18 måneder. Filler satt i rynker holder i cirka 9 måneder.

Hyaluronsyren er ikke-animalsk og er heller ikke testet på dyr.

Bivirkninger?
Hevelse og ømhet er vanlig. Blåmerker kan også oppstå. I sjeldne tilfeller kan man også få en infeksjon og medisinsk behandling vi da iverksettes.

Gravide/ammende behandles ikke.

Aldergrense: 18 år

Medisinsk kjemisk peeling

Peeling er et engelsk ord og betyr å skrelle. I kosmetisk medisin innebærer det at hudens øverste lag fjernes, slik at ny, frisk hud med yngre utseende kan dannes.

Dette kan en peeling gjøre for din hud:

 • Redusere rynker
 • Reduserer kviser
 • Reduserer arr
 • Fjerne pigmentflekker og gi en jevnere hudtone
 • Gi huden glød
 • Gjøre huden spenstigere og strammere

Det er ulike grader av peeling. De sterkeste går dypere og vil gi enda bedre resultater, men gir også noe med ubehag og forlenget tilheling. Peelinger kan med fordel tas jevnlig.

Ved de mildeste peelingene kan du oppleve lett rødhet etterpå, men ikke mer enn at du kan feks gå rett tilbake til jobb.

Ved sterk peeling tar prosessen ca syv dager. Du kan jobbe, men du må regne med å være rød og flasse i ansiktet.

Hvordan foregår behandlingen?
Når du kommer til behandling snakker vi sammen om huden din og hva slags rutiner og produkter du bruker i dag. Deretter renses ansiktet og valgt peeling påføres. Hva slags peel og hvilken styrke som brukes blir vi enige om når du kommer.

Peelen får ligge en stund på huden, og du kan kjenne litt svie og stikking. Sykepleier/lege sitter med deg hele tiden for å observere eventuelle endringer på huden. Behandlingen avsluttes ved at vi nøytraliserer peelen (noen peeler skal ikke nøytraliseres) og smører med en beroligende krem.

Etterbehandling:
Du skal ikke sminke deg samme dag, men du kan bruke sminke dagen etterpå. Har du veldig sensitiv hud bør du unngå sminke på huden i 3-4 dager. Det er viktig at huden ikke blir utsatt for soleksponering de første fire ukene etter en peelingbehandling. Bruk alltid høy faktor i solen for å beskytte huden.

Unngå produkter som kan være irriterende (AHA, salicylsyre, retinoider) til huden er fullstendig leget.

For å forhindre arrdannelse må du unngå følgende:
Ikke klø eller skrap på huden. Unngå eksponering for sol og solarium.

Bivirkninger:
Den første tiden etter behandlingen kan man oppleve flere urenheter som følge av at peelingen renser porene i dybden. Pasienter med herpes simplex som nylig har hatt herpesblemmer risikerer å få et nytt utbrudd.

Noen pasienter kan oppleve flekker med hypo- eller hyperpigmentering etter en glykolsyrepeeling, men hvis områdene får være i fred, forsvinner flekkene av seg selv.

Medisinsk kremprogram

Klinikken forhandler NeoStrata, ME Line og Innoaesthetics produkter som hjelper ved:

 • Inngrodde hår, fortykket hud
 • For tidlig aldring/solskadet hud
 • Tørr, matt og dehydrert hud
 • Fine linjer og rynker
 • Pigmentering (mørke flekker)
 • Fet og akneutsatt hud

Disse produktene selges kun gjennom leger og sykepleiere med ansvarlig lege hvilket sikrer riktig produkt til ditt spesielle hudproblem.

Basert på medisinsk forskning:
En viktig fellesnevner for mange vanlige hudproblemer som kviser, solskadet hud og enkelte hudlidelser, er større eller mindre forandringer i hudens hornlag (stratum corneum). NeoStrata, legenes eget firma, har utviklet og patentert bruken av de viktigste fruktsyrene. NeoStrata er et dermatologisk foretak på basert på medisinsk forskning.

To kjente amerikanske hudleger dr Van Scott og dr Yu oppdaget tidlig på 1970-tallet at fruktsyrene kunne ha svært gunstig effekt på huden ved mange forskjellige tilstander der spesielt hornlaget er forandret. Under behandling med fruktsyrer stimuleres cellefornyelsen og forstyrrelsene i hornlaget repareres. Fruktsyrer (alfahydroxy =AHA og polyhydroksy = PHA syrer) er naturlig forekommende syrer som finnes i spiselige frukter og grønnsaker.

Gunstig virkning på problemhud:
NeoStratas produkter inneholder ulike kombinasjoner av fruktsyrer som påvirker hornhuden og øvre lag av lærhuden på en gunstig måte. Først og fremst oppnås normalisering av hornhudens tykkelse. Ved psoriasias og ulike former for eksem vil skjelling og hudtykkelsen normaliseres. Fruktsyrer i riktig konsentrasjon er svært gunstig for alle former for skjellhud (ichtyose, keratosis pilaris, osv).

Tannbleking

Klinikken tilbyr profesjonell tannbleking her i klinikken. Du får en skinne eller en kinnholder i munnen og det påføres blekemiddel direkte på tennene eller i en tannskinne (avhengig av type blekemetode som velges for deg). Du ligger i 15-45 minutter med en UV-lampe rettet mot munnen og du har beskyttelsesbriller på. Behandlingen innebærer ikke noe ubehag annet enn at noen kan synes det er litt ubehagelig å ligge lenge med tannskinne/kinnholder i munnen i opptil 45 minutter. I etterkant av behandling kan noen oppleve lett ising i tennene, men dette går over. Sykepleier er tilstede under hele behandlingen sånn at du vil bli tatt godt vare på og har muligheten til å si fra om det skulle være noe. Sykepleier gjør også vurderinger underveis om hvor lenge du kan ligge med blekingen på.

Du må ha fått undersøkt tennene dine hos en tannlege de siste 3 månedene. Du kan ikke ha hull i tennene. Kun naturlige tenner blir bleket så dersom du har skallfasetter eller fyllinger så vil ikke fargen på disse påvirkes. Eventuell tannstein eller røykbelegg vil kunne ligge i veien for blekemiddelet og forhindre et godt resultat.

Hvor hvite blir tennene?
Hvor hvite de blir avhenger av din egen tannfarge fra naturens side, hvilken type misfarging som er i tennene, alder, m.m. Noen er engstelige for at resultatet skal bli unaturlig hvitt; det gjør det ikke, og du kan når som helst avslutte behandlingen. Den kan også forlenges om du ønsker det, da noen vil behøve flere behandlinger for å fjerne all misfarging.

Kan alle bleke tennene?
I noen tilfeller er ikke bleking tilrådelig, for eksempel dersom du har svært lyse tenner fra før, hvis emaljen er veldig tynn eller hvis tennene er skadet på en måte som har medført fargeforandring fra innsiden. Det er ikke alltid mulig å forutse om dine tenner er misfarget på en måte som lar seg bleke fra utsiden.

Etter behandling:
Etter lampeblekingen bør man holde seg unna sterke fargestoffer i minst 24 timer (kaffe, te, rødvin etc). Du bør heller ikke røyke eller snuse det første døgnet for å få et optimalt resultat.

Hvem skal ikke behandles?

 • Gravide og ammende skal etter gjeldende anbefalinger ikke bleke tennene.
 • Mindreårige
 • Personer med tenner som er skadet og misfarget fra innsiden vil ikke respondere like godt på bleking.

Dermapen

Hvordan funger det?
Microneedling er kollagen induksjons terapi også kalt “KIT”. Metoden består av en kollagenoppbyggende prosess stimulert ved å stikke tusenvis av små hull i huden. Underhuden reagerer på den ved å skape nye kollagene vev i en prosess som tar 5-6 uker. Dermapen som SkinClinic bruker er klassifisert som medisinsk utstyr og kan kun brukes av lege/sykepleier/tannlege.

Hvordan foregår behandlingen?
Først smøres det på en lokalbedøvende krem som får virke i cirka 20 minutter. Deretter renses ansiktet og vaskes med klorhexidin.

Dermapenmaskinen har et sterilt nålehode som inneholder flere nåler som penetrerer huden. Lengden på nålene kan justeres fra 0,25mm-2,5 mm. Hastigheten kan også justeres.

Det vil bli påført et serum på huden underveis og når selve behandlingen er ferdig får du på en beroligende maske som ligger på i 15 minutter. Deretter smøres ansiktet med en beroligende krem.

Behandlingsområder:

 • Akne arr
 • Strekkmerker
 • Oppstramming av huden, hudforbedring
 • Pigmenteringer
 • Fine linjer, også rundt øyne og munn
 • Forminsker store porer
 • Bedring av kirurgiske og traumatiske arr

Hvor mange behandlinger må man ha?
Du vil allerede etter den første behandlingen kunne se en effekt, men den maksimale effekten vil ikke være til stede før etter 3-5 behandlinger.

Ikke alle vil være i stand til å fjerne arr helt, men du vil minimere synligheten betraktelig.

Hvem skal ikke behandles?
Pasienter med aktiv akne, betennelse i huden, eksem, rosacea, gravide og ammende.

Bivirkninger:
Det er helt normalt å bli rød i ansiktet i noen dager. Noen vil også oppleve en mild flassing. Du bør bruke høy solfaktor og unngå sterk sol i et par uker etter behandling.

SPHEROFILL D

Spherofill er en radiofrekvens-maskin som har en teknologi som genererer kald plasmaenergi.

Denne kalde plasmaenergien er i stand til å fordampe bort det øverste hudlaget, og på denne måten løse flere ulike hudproblemer på en skånsom og effektiv måte og med svært gode resultater.
Behandlingen gir en øyeblikkelig retraksjon (sammentrekning) av hudvevet, og setter i gang en reorganisering av dermis.

Blefraroplastikk (øyelokkplastikk)

Her kan man minske hudfolden over og under øyet uten og skjære med kniv. Fordelen med dette er at man ikke får arrdannelse, ingen blødningsrisiko og ingen irreversible skader.

Tattoveringsfjerning

Fjerning av tatovering med Spherofill har vist seg å være mye mer effektiv enn med tradisjonell laser. Denne teknikken vil riktignok ikke fungere på alle typer blekk så ta kontakt med oss for en vurdering.

Dermatologi

Klinikken bruker Spherofill maskinen til å fjerne vorter, fettkuler, diverse utvekster, føflekker (disse må sjekkes av lege i forkant), redusere strekkmerker, aknearr og rynker.

Vagninaloppstramming/inkontinensbehandling/tørr skjede

Spherofill kan brukes til å stramme opp slapt vev i underlivet og kan også bidra til å redusere inkontinensplager i tillegg til å redusere vaginal tørrhet.

Hvem behandles ikke?
Gravide, ammende og de under 18 år.

PRP (Platelet Rich Plasma)

Hva er PRP?
PRP (Platelet Rich Plasma) er en nyskapende form for antialdringsbehandling. Behandlingen tar utgangspunkt i bruk av pasientens eget blod og gir dermed ingen risiko for allergiske reaksjoner. PRP-behandlingen vil kunne øke kroppens medfødte evne til fornyelse av ulike typer vev.

Hvilke områder kan behandles?
De tilstandene som oftest kan dra nytte av PRP-behandling er fine rynker rundt øyne, nasolabiale folder (grovere rynker mellom nesevinge og munnvik), rynker omkring munnen, arr etter kviser, rynker i pannen, rynker på hals/nakke, poser og mørke ringer under øynene, strekkmerker og løs hud og Alopeci (hårtap). PRP brukes også til å løfte brystene og til å stramme opp vevet i skjeden hos kvinner) PRP-behandling kan også gi stor effekt ved tynn, hengende hud under øynene, som er en tilstand som er svært vanskelig å behandle med konvensjonelle foryngende injeksjoner og laserbehandlinger.

Hvordan utføres behandlingen?
Dette gjør man ved at man tar en blodprøve med en mindre mengde med blod, som deretter sentrifugeres, slik at blodets egne vekst -/stamceller blir konsentrert og høstet ut. Deretter injiseres dette i de aktuelle områdene man ønsker å behandle.

Hvilke prosesser skjer i behandlingen?
PRP er en foryngende cellebehandling, som gjennom vekstfaktorer/stamceller i våre blodceller stimulerer hudens cellefornyelse, produksjon av collagen og elastin. Dette medfører til at huden får tilbake sin glød og fasthet. Behandlingsresultatet når sin topp etter ca. 3 mnd.

Hvem behandles ikke?
Det er ingen former for allergiske reaksjoner, og alle kan behandles i alder 18 – 100 år, samt alle hudtyper. De eneste gruppene man ikke behandler er gravide og blødere.

Mesoterapi

Klinikken tilbyr mesoterapi med produkter fra den anerkjente produsenten Innoaesthetics.

Hva er mesoterapi?
Ved mesoterapi injiseres vitaminer, mineraler, aminosyrer og hyalorunsyre direkete inn I huden. Dette gir huden næring, fremmer produksjonen av kollagen og elastin og det stimulerer også metabolismen.

Bivirkninger?
Blåmerker og hevelse ved innstikkstedene er helt vanlig.

Er det smertefullt?
Du vil få bedøvelseskrem på, men prosedyren er allikevel noe smertefull da stoffet injiseres i mikropapler i øverste hudlaget. Nålene som brukes er svært tynne, men du vil kjenne litt spreng i huden.

Hvem behandles ikke?
Gravide, ammende og de under 18 år.

Legetjenester

Klinikkens lege utfører fjerning av piceringarr, utvidede øredobbhull, happylift, legekonsultasjon og acnebehandling.

Hypnose

Linda Kristine Taraldsen er klinisk spesialist i hypnoterapi og kan hjelpe med røykeslutt, snusslutt, stress og søtsug.

Belkyra

Behandlingen vant i 2015 «Allure Best of Beauty Breakthrough Award» og er godkjent av helsemyndighetene i USA (FDA).

Belkyra er en effektiv ikke-kirurgisk injeksjonsbehandling for fjerning av moderate mengder uønsket fett under haken. Belkyra inneholder et molekyl som løser opp fettceller permanent. Ingen andre celler enn fettceller påvirkes av behandlingen.

Avhengig av mengden fett, gjøres behandlingen 1-3 ganger med 4-6 ukers intervall. Reduksjonen av fettceller er permanent.

Slik er behandlingen med Belkyra
Du må være forberedt på noe hevelse under haken i en uke dager etter en behandling. Noe smerte og ømhet må man også regne med.

Fatfreeze/Coolsculpting

Hva er det?
Fettceller blir fryst i stykker via Coolsculpting maskinen. Fettcellene gjennomgår en prosess som kalles apoptose. Dette innebærer at de krymper over tid inntil de spises av kroppens ryddeceller (makrofagene). Makrofager er de samme celler som fjerner bakterier og virus fra kroppen vår. Det er viktig å merke seg at behandlingen ikke øker fettinnholdet i blod eller lever.

Studier på over 7000 personer viser en gjennomsnittlig fettreduksjon på 20-40 % på en behandling. De første tegn på at fettcellene er i ferd med å forsvinne ses etter 3-4 uker. Deretter skrumper de lokale fettområdene inn i løpet av de neste 3-4 måneder.

Fettceller tåler lite kulde, og dør om de utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet i en tidsperiode på omkring en time. Metoden kalles cryolipolyse, og er utviklet ved Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital i Boston, tilknyttet Harvard Medical School.

Passer CoolSculpting for meg?
Metoden passer for alle som ikke har kuldeallergi, og som kan si seg enig i følgende utsagn:

 • Min vekt er stabil, og jeg er ikke overvektig
 • Jeg har lokale fettansamlinger som ikke lar seg trene bort
 • Jeg vil oppnå et varig resultat
 • Jeg ønsker ikke kirurgisk behandling
 • Jeg ønsker å gå direkte tilbake på jobb etter behandling.

Bivirkninger som kan oppstå

 • Ømhet/smerte på behandlingsstedet i 1-3 ukers varighet
 • Nummenhet i huden de første ukene etter behandling
 • Blå merker i huden, forsvinner som regel innen 4 uker

Hvordan utføres behandlingen?
Vevet der de lokale fettansamlinger er lokalisert, f. eksempel på magen, suges inn i et kjølehåndstykke tilkoblet vakum. Dette kan hos enkelte oppleves som litt smertefullt. Vevet kjøles ned gradvis til temperatur – 2 grader. Huden beskyttes med kuldeisolerende duk under behandlingen.

Etter endt behandling masseres området, og det kan for enkelte oppleves som ubehagelig når sirkulasjonen kommer tilbake.

Varig resultat?
Fettcellene som er ødelagt er borte for alltid. Hvis du holder vekten stabil er resultatet varig. Dersom du øker i vekt fordi kaloriinntaket overstiger forbruket, vil de gjenværende fettcellene lagre fett, og du kan få tilbake de samme problemområder som før behandling.

Karlaser

Klinikken har en diodelaser 980 nm som er effektiv på sprengte blodkar i ansikt. Etter behandling bør røyking og trening unngås de første 24 timene.

HIFU/Ultralift

Ultralift er en dokumentert, ikke kirurgisk behandling for oppstramming av hud i ansikt og på hals ved hjelp av ultralyd. Maskinen er spesialdesignet for å gi målrettet energi dypt ned i bindevevet, helt ned mot muskellaget, uten å skade muskulaturen. Det er også den eneste prosedyren hvor det benyttes ultralydbilder. Bindevevet reagerer med en oppstrammende effekt og dette fører til stimulering av kollagendannelsen med økte kollagenfibre i bindevevet og fastere hud.

Er det en trygg behandling?
Behandlingen retter seg mot huden og bindevevet under, uten kirurgisk inngrep eller forstyrrelser av hudoverflaten.

Kliniske studier dokumenterer det er en trygg behandling, og det er gjennomført flere titusener behandlinger verden over uten alvorlige bivirkninger og med fornøyde pasienter.

Behandlingen passer for alle hudtyper. En god kandidat for har gjerne mild til moderat synlig og ofte følbar slapp hud. Eksempelvis er en senket øyenbryn-linje, slapp hud på øyelokkene eller under haken blant de første tegnene på aldrende hud.

Behandlingen tar mellom 30-60 minutter avhengig av område som behandles. Man benytter seg av en applikator som legges på huden og gir punktvise målrettete ultralydbølger ned i bindevevet. Man skader ikke huden, men vil kun kunne oppleve lett rødhet og meget lett hevelse som ofte bare varer noen få timer.

Det kan føles noe ubehag under behandlingen, og hos enkelte kan det oppleves som noe smertefullt. Vi gir ofte litt smertestillende før behandling starter.

Når ser man resultat?
Du vil kunne se positive forandringer umiddelbart etter behandlingen, men det vil ta opp til 90 dager før du kan se den endelige effekten.